GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Zonne-energie

Zonne-energie

Netgekoppeld pv installatie

Zonne-energie, het is een duurzame energiebron, die ons kan helpen minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Dankzij de ontwikkeling van zonnecellen en zonnepanelen kunnen we het licht van de zon omzetten naar energie, in de vorm van elektriciteit.

15 miljoen graden Celsius

Zonne-energie is afkomstig van de zon, die op een enorme afstand van onze aarde verwijderd staat. De zon heeft een straal van 696.000 kilometer en is daarmee ongeveer 109x groter dan de aarde. De temperatuur op de zon bedraagt zo"n 15 miljoen graden Celsius, bijna niet te bevatten. De zon straalt deze warmte uit, maar zorgt daarnaast voor een zeer belangrijke bron van licht. Het is dit licht dat we kunnen gebruiken om zonne-energie op te wekken en ervoor te zorgen dat we op een duurzame manier aan elektriciteit kunnen komen. De zon is een bijzonder fenomeen aan onze hemel, maar zorgt ervoor dat we onze energievoorziening de komende jaren op een radicaal andere manier in kunnen gaan richten.

zonnestraling aarde

De zon: onuitputtelijke energiebron

220.000 biljoen kWh per jaar

Zonne-energie zou goed kunnen zijn voor een vermogen van 220.000 biljoen kWh per jaar. Dat is meer dan 2.500 keer het totale energieverbruik van de gehele wereldbevolking. Indien er voldoende panelen beschikbaar zouden zijn kunnen we er wat dat betreft voor zorgen dat we geen andere bronnen meer nodig hebben. Gemiddeld genomen kunnen we in Nederland en Duitsland rekenen op een zoninstraling van 900 - 1200 kWh per jaar, per vierkante meter. Dat betekent dat we met zonnepanelen enorm veel energie op kunnen wekken, maar we niet zoveel mogelijkheden hebben als in bijvoorbeeld Midden-Amerika, de Sahara, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië.

Opwekken van energie

Het opwekken van zonne-energie doen we door gebruik te maken van zonnecellen, bijvoorbeeld in een zonnepaneel. Het is het licht van de zon dat op de panelen valt, dat een bepaalde energie in zich heeft. We gebruiken een fotovolta sch principe, om energie op te wekken. Vandaar dat we de zonnepanelen ook wel aanduiden als PV-systemen (photo voltaic). Zonnepanelen kunnen we plaatsen op het dak van onze woning, maar we kunnen er ook tegen de gevel of op de grond gebruik van maken, om energie op te wekken.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Meer informatie

  • Zonne-energie
  • Zonnecellen & zonnepaneel
  • Omvormer & meterkast

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.