GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Prijzen zonneboilers

Bent u benieuwd naar meer informatie over zonne panelen systemen? We zetten graag een aantal van de veelgestelde vragen voor u op een rij, zodat u hier direct een antwoord op kunt krijgen.

Wat zijn de nadelen van zonne energie?

Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de nadelen van zonne-energie? De zonne-energie zelf kent eigenlijk geen nadelen. De energie is gratis beschikbaar, want we hoeven er niets voor te doen om ervoor te zorgen dat het licht van de zon onze aarde bereikt. We investeren in de zonnepanelen om dit licht op te vangen en het om te zetten in elektriciteit. Nadelen van zonnepanelen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld de vergeling bij goedkope panelen, het loslaten van de achtergrondfolie of een eventuele schaduw die erop zal vallen. Door gebruik te maken van goede kwaliteit panelen en goed te letten op de bevestiging van het systeem kunt u de nadelen zoveel mogelijk proberen te omzeilen en optimaal gebruik maken van de zonnepanelen.

Zelf zonnepanelen installeren

Wilt u zelf zonnepanelen installeren? Dat is in principe mogelijk, door gebruik te maken van een doe-het-zelf zonnepanelen systemen. Houd er echter rekening mee dat het doorgaans verstandiger is om gebruik te maken van een professionele installateur. U zorgt er daarmee voor dat u kunt rekenen op een degelijke installatie. De levensduur van 25 jaar of langer zorgt ervoor dat u meer dan voldoende de tijd heeft om de kosten van de installatie terug te verdienen. U kunt zelf met de zonnepanelen aan de slag indien u daar al wat ervaring mee heeft, of u heel goed naar de tips en instructies kijkt.

Wat is de toekomst van zonne energie?

Wilt u meer weten over de toekomst van zonne energie systemen? Niemand kan deze voorspellen, maar het is wel mogelijk om goed te luisteren naar wat de mensen vanuit de branche zeggen. Zij verwachten bijvoorbeeld dat met name de prijs van omvormers terug zal lopen en dat ook de panelen nog iets goedkoper kunnen worden. Verder zullen we ons meer gaan richten op de kwaliteit van de panelen en lijkt het er niet op dat er nog snel een aanvullende subsidie beschikbaar zal komen. Wat dat betreft is dit een goed moment om de zonnepanelen aan te schaffen.

zonneboiler voor zwembad

Zonneboiler

Verschillen zonnewarmte en zonnestroom

Wilt u graag gebruik maken van de energie van de zon, maar vindt u het lastig om zonnewarmte en zonnestroom uit elkaar te houden? De zon straalt zowel warmte als licht uit, twee bronnen waar we gebruik van kunnen maken om energie op te wekken. Wat dat betreft is het verstandig om meer te lezen over dit verschil. Maak gebruik van een zonneboiler om de zonnewarmte te gebruiken, of kies voor zonnepanelen om het licht op te vangen en daar elektriciteit van te maken. Dankzij zonnewarmte en zonnestroom kunnen we optimaal profiteren van alles wat de zon uitstraalt.

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.