GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Zonnestroom off grid

Zonnestroom off grid

Offgrid systeem

U kunt gebruik maken van een zonnestroom off grid systeem, waarbij er geen sprake is van een aansluiting op het reguliere en openbare elektriciteitsnetwerk (AC) in Nederland. In plaats van dat de onbenutte elektriciteit wordt aangeleverd aan het netwerk slaat u in plaats daarvan de elektriciteit op in accu"s, om daar later eventueel gebruik van te maken.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Zonnestroom in accu’s

U kunt de zonnestroom off grid systemen gebruiken om elektriciteit op te slaan in accu"s, of daar direct gebruik van te maken op plaatsen waar u geen aansluiting op het elektriciteitsnetwerk kunt verkrijgen. U kunt dan onder andere denken aan een eiland, of een afgelegen plaats waar het veel tijd en of geld kost om voor een aansluiting te zorgen. Het is dan mogelijk om de zonnestroom off grid op te wekken en direct te gebruiken, of de energie op te slaan in accu"s en dit achter de hand te houden.

Offgrid systeem

Standalone energievoorziening

Het zonnestroom off grid systeem kan er onder andere voor zorgen dat u op een afgelegen plaats gebruik kunt maken van elektriciteit. Houd er rekening mee dat u in dat geval gebruik dient te maken van een volwaardig systeem, met zowel de zonnepanelen, de omvormer als bijvoorbeeld de battery charger. U zorgt er op die manier voor dat u de mogelijkheid heeft een (relatief) stabiele stroomvoorziening op te zetten. Het zonnestroom off grid systeem kan volledig standalone opereren, waardoor u daar geen aansluitingen op andere netwerken voor nodig heeft.

Zonnestroom back-up systeem

U kunt er met een zonnestroom off grid systeem daarnaast voor kiezen om een bron van noodstroom in elkaar te zetten. Op het moment dat er sprake is van een stroomuitval kunt u gebruik maken van een noodaggregaaat of een andere traditionele voorziening, maar ook de off grid systemen bieden mogelijkheden. U zorgt er daarmee voor dat u energie op kunt wekken via de zonnecellen, die u op kunt slaan in de accu"s waar u gebruik van maakt. Zodra de stroom van het reguliere netwerk wegvalt kunt u rekenen op het zonnestroom off grid systeem, in combinatie met de elektriciteit die er beschikbaar is in de accu"s.

Klein zonnestroom off grid systeem voor thuis

Tenslotte kunt u gebruik maken van een standalone kit die dienst doet als een zonnestroom off grid systeem, om hier thuis mee te werken. In zonnige streken kunt u er daarmee voor zorgen dat u eenvoudig voor stroom kunt zorgen, zonder dat er sprake hoeft te zijn van netspanning. U kunt op die manier zo"n 600 - 1.500 Wh per dag opwekken, afhankelijk van het systeem waar u gebruik van wenst te maken. Wat dat betreft heeft u verschillende mogelijkheden om met een zonnestroom off grid systeem energie op te wekken en bijvoorbeeld te zorgen voor een alternatief voor het bekende stroomnet.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Systeemsoorten

  • Zonnestroom on grid
  • Zonnestroom off grid

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.