GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Meedraaiende zonnepanelen

Meedraaiende zonnepanelen

Wilt u gebruik maken van meedraaiende zonnepanelen? U zorgt er daarmee voor dat u de mogelijkheid om de zon te volgen, om op die manier te zorgen voor een optimaal rendement van het zonnestroomsysteem.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Rendement van het zonnestroomsysteem

Op het moment dat u gebruik maakt van een plat dak of de grond, heeft u relatief veel vierkante meters nodig om tot een aantrekkelijk vermogen uit uw zonnepanelen te komen. U kunt het rendement van uw zonnestroomsysteem dan verbeteren door gebruik te maken van de meedraaiende zonnepanelen. Deze zorgen ervoor dat u ze niet pal op het zuiden hoeft te zetten, maar u de windrichting mee kunt laten draaien met de stand van de zon. U kunt daarnaast inspelen op de hoogte van de stand van de zon, of de panelen zelfs volledig kantelen om bij bewolking zoveel mogelijk licht op te kunnen vangen.

Kiepen en draaien

De meedraaiende zonnepanelen kunnen zowel in de horizontale als de verticale richting bewegen en er daarmee voor zorgen dat het uitstekend mogelijk is om de zon te volgen. De panelen zijn in staat om met de draairichting van de zon mee te bewegen, om gedurende de dag doorlopend voor een zo recht mogelijke invalshoek te zorgen. Daarnaast kunnen de panelen kantelen, waardoor het mogelijk wordt om aanpassingen te doen op basis van de hoogte van de stand van de zon. Uiteraard zorgen de meedraaiende zonnepanelen hier automatisch voor, zodat u daar zelf in ieder geval geen omkijken naar heeft.

Harde wind of bewolking

Is er sprake van harde wind of bewolking? Ook in die gevallen zijn de meedraaiende zonnepanelen van grote toegevoegde waarde. De zonnepanelen die meedraaien zullen in het geval van harde wind of bewolking kiezen voor een volledig vlakke stand, waarbij ze de zonnecellen omhoog richten. Dit zorgt ervoor dat de wind er eenvoudig onderdoor of overheen kan blazen, waardoor het risico op schade tot een minimum beperkt blijft. In het geval van bewolking is dit de beste stand om toch zoveel mogelijk licht op te kunnen vangen, dat via de wolken op een diffuse manier op de aarde terecht zal komen.

Volgen van de zon

Dankzij het volgen van de zon zorgen de meedraaiende zonnepanelen ervoor dat het niet langer nodig is om deze zo optimaal mogelijk te plaatsen (pal op het zuiden). In plaats daarvan kunt u de panelen in iedere gewenste richting plaatsen, zij zorgen er zelf voor dat ze naar de zon toe draaien, om er zeker van te zijn dat de panelen zoveel mogelijk licht op kunnen vangen, om energie op te wekken. Wat dat betreft zitten de meedraaiende zonnepanelen op een heel slimme manier in elkaar, waardoor het totale zonnestroomsysteem tot een maximale opbrengst zal leiden.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.