GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Zonnepanelen op de grond

Zonnepanelen op de grond

Wilt u gebruik maken van zonnepanelen op de grond? We kunnen de grond in principe vergelijken met een plat dak, waardoor er verschillende mogelijkheden bestaat om de panelen aan te brengen. Houd er echter rekening mee dat de grond over het algemeen meer gevoelig is voor schaduw.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Draaibare zonnepanelen

Het voordeel van een plat dak of zonnepanelen op de grond is dat we gebruik kunnen maken van draaibare panelen. Waar we op een schuin dak te maken hebben met een bepaalde ligging en hellingshoek, kunnen we op de grond in principe alle kanten op. Dit maakt het mogelijk om de zonnepanelen met de zon mee te draaien en te zorgen voor een ideale invalshoek. Dit komt het rendement van de zonnepanelen op de grond sterk ten goede en zorgt er daarmee voor dat we kunnen rekenen op een maximale opwekking van zonne-energie.

Panelen op de grond

De panelen op de grond laten zich relatief gemakkelijk plaatsen, op basis van de verschillende technieken die er beschikbaar zijn. U kunt net als op een plat dak gebruik maken van zonnepanelen met klemmen, maar het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van een inleg systeem. U kunt de panelen op een eenvoudige manier aan elkaar schakelen en er bovendien goed bij voor het onderhoud of een reparatie. De panelen op de grond kunt u plaatsen onder de ideale hellingshoek, aangezien u geen last" heeft van de helling van een schuin oppervlak als het dak.

Panelen in het vrije veld

U kunt de zonnepanelen op de grond plaatsen waar u wilt, mits u daar voldoende ruimte voor tot uw beschikking heeft. U kunt dit in principe doen in de stad, maar houd er dan rekening mee dat er gemakkelijk schaduw zal ontstaan. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van een ruimte in het vrije veld, daar waar schaduw geen probleem zal vormen voor de zonnepanelen. U kunt de zonnepanelen op de grond gemakkelijk met elkaar schakelen en er op die manier voor zorgen dat er een volwaardig PV-systeem zal ontstaan, dat een mooi rendement op zal leveren.

zonnepanelen te koop

Geen eigen dak ter beschikking

De zonnepanelen op de grond vormen een interessante keuze wanneer u een stuk grond tot uw beschikking heeft, of wanneer het u ontbreekt aan een eigen dak. Daarnaast kunt u kiezen voor de panelen op de grond wanneer u het systeem graag wilt kunnen behouden, wanneer u besluit te verhuizen. Het valt dan niet mee om het systeem over te zetten naar uw nieuwe dak, maar een PV-systeem in het vrije veld kan gewoon blijven liggen. Wat dat betreft bieden zonnepanelen op de grond interessante mogelijkheden voor investeerders, die zoeken naar een rendement op de lange(re) termijn.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Montagemogelijkheden:

  • Zonnepanelen op het dak
  • Zonnepanelen tegen de muur
  • Zonnepanelen op de grond
  • Effect schaduw op de werking
  • Optimale hellingshoek zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.