GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Levensduur zonnepanelen

Levensduur zonnepanelen

Wilt u de levensduur van zonnepanelen zoveel mogelijk optimaliseren, of bent u benieuwd welke elementen hierop van invloed zijn? Indien u op een degelijke manier met de panelen om kunt gaan zullen deze gemakkelijk meer dan 25 jaar meegaan, waardoor u er lang gebruik van kunt maken.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Meer dan 25 jaar garantie

Een aantal van de fabrikanten van zonnepanelen geeft er 25 jaar of meer garantie op, omdat de levensduur van de zonnepanelen doorgaans minimaal deze periode moet bedragen. Dat heeft te maken met het feit dat er sprake is van zonnecellen in de panelen, die op een goede manier beschermd zijn. De zonnecellen zelf komen in principe niet in aanraking met de buitenlucht, lopen weinig risico en blijven daarom van een goede kwaliteit. In theorie is de levensduur van zonnepanelen nog veel langer, aangezien er geen sprake is van bewegende delen en er dus niet zomaar slijtage op zal leveren.

Wind en water

Houd er echter rekening mee dat er verschillende invloeden van buitenaf bestaan, die de levensduur van zonnepanelen kunnen beperken. Het gaat hierbij onder andere om wind en water. De wind kan ervoor zorgen dat de buitenste laag van het zonnepaneel zal breken, of er een barst in komt te zitten. Dit kan uiteraard ook het gevolg zijn van vallende spullen, of andere rondvliegende materialen. Dat hoeft op zich nog geen probleem te zijn, maar de levensduur van de zonnepanelen loopt snel terug op het moment dat er vocht of water in de panelen kan komen.

Veilige locatie

Zorg voor een optimale levensduur van de zonnepanelen daarom altijd voor een veilige locatie. Het is vanuit het oogpunt van vallende objecten verstandig om de panelen zo hoog mogelijk aan te brengen. U loopt dan relatief weinig risico op vallende taken of andere materialen. Houd er aan de andere kant echter rekening mee dat u op grotere hoogte meer last kunt hebben van wind en storm. Het is wat dat betreft van belang om hier bij de plaatsing van de panelen goed over na te denken, zodat u kunt rekenen op een maximale levensduur van de zonnepanelen.

Storm en onderhoud

Houd er rekening mee dat het vooral storm is dat de levensduur van uw zonnepanelen flink aan kan tasten. Het is niet mogelijk om een storm te voorkomen, maar u kunt er wel voor zorgen dat u rekening houdt met een maximale windbelasting. Zorg ervoor dat de beschermende laag van de zonnepanelen niet kan breken tijdens een storm, bijvoorbeeld door rekening te houden met de verschillende windrichtingen. Tenslotte kunt u de levensduur van de zonnepanelen verlengen door voldoende onderhoud te plegen. U zorgt er daarmee voor dat de panelen tientallen jaren mee zullen gaan, waardoor u er met veel plezier gebruik van kunt maken.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

 • Afmetingen zonnepaneel
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Polykristallijne zonnepanelen
 • Amorfe zonnepanelen
 • Hoog rendement zonnepanelen
 • Levensduur zonnepanelen
 • Zwarte zonnepanelen
 • Flexibele zonnepanelen
 • Zonnecellen in dakpannen
 • Isolatieplaten met zonnecellen
 • Meedraaiende zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.