GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen op het dak

Wilt u gebruik maken van zonnepanelen op het dak? Houd er rekening mee dat hier een aantal belangrijke zaken bij komen kijken. U kunt het best gebruik maken van een ervaren installateur, die de panelen op het dak kan plaatsen.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Dakbelasting bepalen

De zonnepanelen op het dak zorgen allereerst voor een behoorlijke belasting qua gewicht. Het gaat hier om een constructieve eis, die ervoor dient te zorgen dat het dak niet door zal zakken. Het is van belang om allereerst te controleren of de belasting van het dak niet te hoog oploopt, nog voor er wordt gestart met de montage. Het gaat om het gewicht van de panelen zelf, de windbelasting, maar ook de eventuele ballast die er benodigd is. Al deze elementen dienen samen niet boven de maximale dakbelasting uit te komen, om de zonnepanelen op het dak te kunnen plaatsen.

Bouwvoorschriften en windbelasting

Vervolgens dient u er bij zonnepanelen op het dak rekening mee te houden dat u aan bepaalde voorschriften dient te voldoen, om onder een bouwvergunning uit te komen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u het systeem op of aan een bouwwerk plaatst, u dit doet om energie of warmte te gaan winnen en u het systeem als één geheel plaatst. In andere gevallen dient u hier een vergunning voor aan te vragen. Verder dient u ervoor te zorgen dat het systeem niet uitsteekt buiten de randen van het dak en u het systeem niet plaatst op een monument.

Schaduw op het dak

Houd bij zonnepanelen op het dak in ieder geval goed rekening met schaduw op het dak. Dit kan het gevolg zijn van andere gebouwen in de omgeving, maar ook van bomen die in de buurt staan. Houd er rekening mee dat de zon tijdens de wintermaanden lager komt te staan dan in de zomer, waardoor er gemakkelijker schaduw kan ontstaan.

beschaduwing zonnepanelen

Beschaduwing zonnepanelen ongunstig

Verschillende systemen op het dak

U kunt de zonnepanelen op het dak plaatsen aan de hand van verschillende systemen. Gaat het bijvoorbeeld om een hellend dak? Dan kunt u gebruik maken van de standaard methode in combinatie met haken. Dit zorgt ervoor dat u de panelen als het ware aan het dak kunt hangen, waardoor er een stevige constructie ontstaat. Daarnaast kunt u gebruik maken van een systeem met inleg, dat geschikt is voor bepaalde hellende daken.

Indien u gebruik maakt van een plat dak heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciaal systeem met inleg, of op basis van haken. Kijk goed naar de ideale hellingshoek, om het rendement van de panelen zo maximaal mogelijk te kiezen. Tenslotte kunt u gebruik maken van een indak systeem. In dat geval kiest u voor een schoon en mooi systeem, dat u volledig in het dak kunt integreren.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Montagemogelijkheden:

  • Zonnepanelen op het dak
  • Zonnepanelen tegen de muur
  • Zonnepanelen op de grond
  • Effect schaduw op de werking
  • Optimale hellingshoek zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.