GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Amorfe zonnepanelen

Amorfe zonnepanelen

U kunt gebruik maken van verschillende type zonnepanelen. Het gaat hierbij om monokristallijne en polykristallijne zonnecellen, maar daarnaast ook om amorfe zonnepanelen. Dit is een derde categorie, die u eigenlijk los van de andere twee mogelijkheden dient te zien.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Amorf silicium

Wanneer we gebruik maken van de amorfe zonnecellen werken we met een amorf silicium. Dit is een speciaal materiaal, waarmee we ervoor kunnen zorgen dat we het licht van de zon om kunnen zetten in elektrische energie. Houd er echter rekening mee dat de techniek heel anders werkt dan binnen de zonnepanelen die we bijvoorbeeld op het dak plaatsen om onze eigen energie op te wekken. Het amorf silicium in de amorfe zonnepanelen levert veel minder energie, maar zorgt er aan de andere kant voor dat we dit op een meer kleine schaal toe kunnen passen.

Niet-kristallijn

Op het moment dat u gebruik maakt van amorfe zonnepanelen werkt dit heel anders dan bij de grote PV-systemen op het dak, tegen de muur of op de grond. Er is geen sprake van kristallijn, zoals dat bij de monokristallijne en polykristallijne zonnecellen natuurlijk wel het geval is. In plaats daarvan kunt u hier gebruik van maken in een toepassing die relatief weinig vermogen nodig heeft. Het grote voordeel van de toepassing is dat u er op een relatief voordelige manier voor kunt zorgen. Daarnaast is het goed mogelijk om het amorf silicium in kleine toepassingen te verwerken, bijvoorbeeld rekenmachines op zakformaat.

Weinig vermogen

Het grootste nadeel van de amorfe zonnepanelen is het relatief lage vermogen dat ze kunnen leveren. Op het moment dat ze volwaardig gebruik kunnen maken van het licht van de zon komen ze op geen enkele manier in de buurt bij het rendement dat de panelen van kristallijn op kunnen leveren. Het is wat dat betreft tot nu toe niet interessant om deze panelen aan te sluiten op het stroomnetwerk en daarmee te zorgen voor een eigen energievoorziening. Het gebruik hiervan blijft in plaats daarvan beperkt tot heel andere toepassingen, waar we op meer kleine schaal gebruik van maken.

Voorbeelden van toepassingen

We vinden de amorfe zonnepanelen over het algemeen terug in iets als een horloge of een zakrekenmachine, wanneer we gebruik kunnen maken van het zonlicht om voor voldoende toevoer van energie te zorgen. De energiebehoefte is erg laag, waardoor we goed uit de voeten kunnen met deze relatief voordelige technologie. Daarnaast maken we er onder andere gebruik van in kleine radio"s, waardoor we deze ook op afgelegen plaatsen goed kunnen gebruiken. Het opwekken van onze eigen energie voor in huis vraagt echter om veel meer vermogen, waardoor we daar de andere varianten voor gebruiken.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

 • Afmetingen zonnepaneel
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Polykristallijne zonnepanelen
 • Amorfe zonnepanelen
 • Hoog rendement zonnepanelen
 • Levensduur zonnepanelen
 • Zwarte zonnepanelen
 • Flexibele zonnepanelen
 • Zonnecellen in dakpannen
 • Isolatieplaten met zonnecellen
 • Meedraaiende zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.