GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Flink besparen op energiekosten

Flink besparen op energiekosten

Kosten pv systeem

De jaarlijkse energiekosten maken een flink deel uit van de uitgaven van een gemiddeld huishouden. Het gemiddelde verbruik neemt bij huishoudens toe in de afgelopen jaren, wegens het gebruik van steeds meer apparatuur, terwijl de kosten voor elektriciteit ook jaarlijks toenemen. De prijs voor elektriciteit is tussen 1997 en 2012 bijvoorbeeld met 120% gestegen, terwijl de gemiddelde stijging voor andere produkten en diensten slechts 35% was. Door te investeren in een zonnepanelensysteem kunt u door het zonlicht zelf uw elektriciteit opwekken. Elke KilowattUur (standaard elektriciteitseenheid) die u zelf opwekt scheelt u in 2014 gemiddeld € 0,22. Een huishouden dat jaarlijks 4000 kWh verbruikt kan op die manier zo'n 4000 * € 0,22 = € 880 besparen. Hieronder ziet u een overzicht staan met indicatieve besparingen.

Indicatieve besparingen 2014

Aantal panelen

Opgewekt vermogen

Prijs incl.btw (2014)

Besparing per jaar

Terugverdientijd

7

1500 kwH

€ 3.300 - € 3.800

€ 330,00

10 - 11,5 jaar

10

2100 kwH

€ 4.100 - € 4.400

€ 462,00

9 - 9,5 jaar

14

3000 kwH

€ 4.700 - € 5.100

€ 660,00

7 - 8 jaar

20

4300 kwH

€ 6.200 - € 7.000

€ 946,00

6,5 - 7,5 jaar

26

5600 kwH

€ 7.900 - € 8.500

€ 1.232,00

6,5 - 7 jaar

Uitgangspunten

 • Alle tarieven zijn gemiddelden uit de markt uitgaande van een standaard zonnepanelenpakket met inbegrip van 6% btw

 • Er is geen rekening gehouden met 100% terugvordering BTW

 • Een standaard zonnepanelenpakket bestaat uit standaard zonnepanelen, gemonteerd op een pannendak van een eensgezinswoning, bekabeling extern en intern wordt aangesloten op een nette (niet weggewerkte) manier.

 • Omvormer en aansluiting op het netwerk zijn inbegrepen. Standaard marktconforme garanties zijn van toepassing.

 • Eventuele aanvullende wensen of uitzonderingen zijn niet meegenomen in de prijsindicaties, zoals bijvoorbeeld speciale zonnepanelen (ge ntegreerd in dak, voorzien van dakisolatie, verwerkt in glas, extreem hoog rendement etc.)

 • Om de besparing per jaar te bepalen is uitgegaan van het elektriciteitstarief van € 0,22 per kwH in 2014.

 • De verwachting is dat in de komende 10 jaar de gemiddelde elektriciteitsprijs zal gaan stijgen waardoor de besparing groter zal zijn dan hierboven is aangegeven. Tevens zal de terugverdientijd korter zijn. Hier is in bovenstaande tabel geen rekening mee gehouden.

 • Er zijn talloze soorten zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmaterialen. Kwaliteit en garantievoorwaarden kunnen verschillen. In bovenstaande tabel is met een gemiddelde kwaliteit en garantie rekening gehouden.

 • Prijzen tussen verschillende aanbieders kunnen in verband met concurrentie en acties fors verschillen. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan.

Investering in de zonnepanelen

Om te besparen op uw energiekosten dient u allereerst een investering te doen in zonnepanelen. Dit kost u een paar duizend euro, afhankelijk van de grootte van de installatie waar u gebruik van wenst te maken. Des te groter de installatie is, des te meer energie u op kunt gaan wekken. Met het oog op de terugverdientijd is het wat dat betreft verstandig om een zo groot mogelijke investering te doen. Houd er uiteraard rekening mee dat u deze kosten in de komende jaren terug zal gaan verdienen, maar u ze nu alvast dient te kunnen betalen.

zwarte zonnepanelen

Blauwe en zwarte zonnepanelen in Zwijndrecht

Salderen van uw energiekosten

U kunt besparen op uw energiekosten, omdat u de energie die u zelf opwekt mag salderen. Dat betekent dat u deze als het ware weg mag strepen tegen de energie die u aan de andere kant afneemt. Stel dat u in een jaar 2.500 kWh aan energie bij uw energieleverancier afneemt, dan dient u daar een bepaald bedrag voor te betalen. Zet u daar aan de andere kant 2.000 kWh uit uw eigen zonnepanelen tegenover? Dan betaalt u nog maar voor 500 kWh. Wat dat betreft kunt u op die manier behoorlijk besparen op uw energiekosten. U kunt tot maximaal 5.000 kWh salderen, wat voor de meeste gezinnen meer dan voldoende is.

Terugverdientijd berekenen

Aan de hand van het aantal kWh dat u per jaar terug kunt leveren, de kosten van het PV-systeem en de prijs voor energie bij uw energieleverancier kunt u de terugverdientijd berekenen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd van een systeem, zonder subsidie, op 9 - 10 jaar. De zonnepanelen gaan echter gemakkelijk 25 jaar of langer mee. Bij een stijgende energieprijs vanuit de leveranciers neemt de terugverdientijd bovendien af. Het is wat dat betreft een uitstekend idee om te investeren in zonnepanelen en op die manier te besparen op uw energiekosten.

Gratis stroom van zonnepanelen

U kunt maximaal besparen op uw energiekosten op het moment dat u de investering in de zonnepanelen heeft terugverdiend, maar u er nog altijd gebruik van kunt maken. U betaalt dan namelijk niets meer voor de panelen, terwijl ze u nog wel energie opleveren en u daar gebruik van kunt maken. Vanaf dat moment lopen de verdiensten hard op, waardoor u kunt genieten van de uitstekende investering die u heeft gedaan. Des te eerder u begint, des te eerder u de investering heeft terugverdiend en des te sneller u maximaal kunt besparen op de energiekosten.

Alle voordelen op een rij:

 • Aanschaf goedkoper dan ooit tevoren
 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Flink besparen op energiekosten
 • Onafhankelijk van prijsstijgingen elektriciteit
 • Verhoging van woningwaarde
 • Beter Energielabel
 • Lange levensduur
 • Goed voor het milieu

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.