GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Soorten systemen

Soorten systemen

Bent u benieuwd naar de verschillende soorten PV systemen die er beschikbaar zijn? De PV systemen installateurs kunnen u hier veel meer over vertellen, maar ook wij geven u graag wat inzicht in de mogelijkheden die u heeft op basis van energie van de zon.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Systeemsoorten

  • Zonnestroom on grid
  • Zonnestroom off grid

U heeft binnen de verschillende soorten PV systemen in principe de keuze uit een zonnestroom on grid of een zonnestroom off grid systeem. Met een grid" bedoelen we in dit geval het energienetwerk waar we in Nederland gebruik van maken. Het is mogelijk om uw systeem van zonnepanelen hierop aan de sluiten, maar u kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om juist een noodstroomvoorziening aan te leggen. Wat dat betreft bepaalt u zelf op welke manier u gebruik wilt maken van het systeem en of u bijvoorbeeld de mogelijkheid wenst te hebben om energie terug te leveren aan het net.

Zonnestroom on grid

Op het moment dat u gebruik maakt van een zonnestroom on grid systeem kiest u voor een aansluiting op het openbare energienetwerk in Nederland (AC). Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om zelf stroom op te wekken en dit te gebruiken, u stroom af kunt nemen bij uw energieleverancier en u bovendien elektriciteit terug kunt leveren. Wat dat betreft kunt u geld verdienen met uw zonnepanelen, of in ieder geval zorgen voor een interessante besparing. U kiest heel bewust niet voor een standalone systeem, maar als het ware voor een uitbreiding van het bestaande energienetwerk.

Op het moment dat u een zonnestroom on grid systeem gebruikt dient u er rekening mee te houden dat u slechts een beperkt aantal kWh kunt salderen, waardoor het verstandig is om na te gaan hoeveel energie u op wilt gaan wekken en welk deel u daarvan zelf zal gebruiken.

On grid photovoltaisch systeem

Zonnestroom off grid

U kunt aan de andere kant ook gebruik maken van een zonnestroom off grid systeem. In dat geval kiest u ervoor om dit niet aan te sluiten op het openbare elektriciteitsnetwerk. In plaats daarvan kiest u voor een standalone systeem, waarmee u er bijvoorbeeld op afgelegen plaatsen voor kunt zorgen dat u toch elektriciteit op kunt wekken. Daarnaast is het mogelijk om een noodstroomvoorziening op te zetten. U kunt daar gebruik van maken op het moment dat de reguliere spanning wegvalt en u toch gebruik wenst te maken van elektriciteit.

U kiest met een zonnestroom off grid systeem voor de opslag van elektriciteit in accu"s, waardoor u de mogelijkheid heeft om er op een later moment gebruik van te maken. Daarnaast kunt u de zonnestroom natuurlijk gebruiken op het moment dat u dit opwekt en er dan een behoefte bestaat aan elektriciteit voor apparatuur en/of verlichting.

Vergelijken is altijd verstandig

Indien u zelf besluit om te investeren in een zonnepanelensysteem dat is het verstandig om bij meerdere partijen offertes aan te vragen. Er is momenteel een groot aanbod van verschillende zonnepanelensystemen en er is forse concurrentie tussen de verschillende installateurs; u kunt daardoor op eenvoudige wijze behoorlijk geld besparen. Belangrijk is natuurlijk wel dat u niet alleen op de prijs let, maar ook op de kwaliteit van de panelen zoals het rendement en de constructie. Daarnaast is het merk en de capaciteit van de omvormer erg belangrijk: deze heeft vaak een bepalende rol in het totaalrendement. Naast prijs en kwaliteit is garantie bepalend. Op de meeste systemen ontvangt u tussen de 10 en 25 jaar fabrieksgarantie.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

zware solar panelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.