GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Beter Energielabel

Beter energielabel

Energie advies

Wilt u graag een beter energielabel door zonnepanelen? U kunt de zonnepanelen vergelijken of kijken naar de grootte van de installatie, om na te gaan of het mogelijk is om bijvoorbeeld een B-energielabel te ontvangen, terwijl u nu een E of een F-label heeft. Indien u al een A-label heeft kunt u wellicht toe naar een energielabel A+ of A++.

EI-score van de woning

Het energielabel van een woning meten we af aan de EI-score. De Energie Index (EI) geeft aan hoe zuinig een woning om weet te gaan met energie. Op het moment dat we gebruik maken van zonnepanelen is het mogelijk om minder energie af te nemen van het stroomnet. Dit zorgt er in die zin voor dat de woning meer zuinig in elkaar zit. Wat dat betreft kunt u het energielabel verbeteren door gebruik te maken van zonnepanelen. U kunt na laten rekenen wat het oplevert om de zonnepanelen te laten plaatsen, bijvoorbeeld wanneer u tijdens de verkoop van uw woning een bepaald energielabel aan wilt kunnen bieden.

zonnepanelen amsterdam

Opbrengst van de zonnepanelen

Energiezuinige woning

Om na te gaan of het mogelijk is om een beter energielabel te verkrijgen door zonnepanelen aan te brengen is het allereerst van belang om na te gaan wat de opbrengst van de zonnepanelen is. U kunt zich voorstellen dat 1 zonnepaneel niet direct zoden aan de dijk zal zetten. Kies u ervoor om 10 zonnepanelen op het dak te plaatsen? Dan is de kans groot dat dit invloed zal hebben op uw EI-score en uiteindelijk het energielabel.

Grootte van de woning

Indien u een kleine woning heeft is het waarschijnlijk voldoende om slechts een paar zonnepanelen op het dak te plaatsen. U verbruikt dan relatief weinig energie, waardoor een beperkte verbetering van de zuinigheid er toch toe kan leiden dat de EI-score en het energielabel een verandering laten zien. Indien u aan de andere kant juist de beschikking heeft over een vrij grote woning is de kans groot dat u daar meerdere panelen voor nodig zal hebben. Een tussenwoning is bijvoorbeeld gemakkelijker te verbeteren dan een hoekwoning, die vaak wat ruimer van opzet is.

zonnepanelensysteem

Zonne-energie heeft de toekomst

Energielabel op basis van EI-score

We bepalen het energielabel van een woning aan de hand van de EI-score, waardoor het van belang is om u daar op te richten. Wilt u een A++ energielabel voor uw woning? Dan dient u te zorgen voor een EI-score die onder de 0,50 ligt. Ter indicatie, bij een score van 0,71 - 1,05 komt u in aanmerking voor een A-label en u ontvangt een D label wanneer de waarde tussen de 1,61 en de 2,00 ligt.

Alle voordelen op een rij:

  • Aanschaf goedkoper dan ooit tevoren
  • Snelle en eenvoudige installatie
  • Flink besparen op energiekosten
  • Onafhankelijk van prijsstijgingen elektriciteit
  • Verhoging van woningwaarde
  • Beter Energielabel
  • Lange levensduur
  • Goed voor het milieu

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.