GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

MIA - VAMIL regelingen

MIA - VAMIL

Nederland wil zonnepanelen

De MIA en VAMIL vormen termen voor belastingtechnische mogelijkheden, om als onderneming de fiscale winst omlaag te brengen. Dit zorgt ervoor dat u minder belasting betaalt, waardoor u de netto lasten voor de investering die u wenst te doen kunt drukken.

Willekeurige afschrijving op een bedrijfsmiddel

De VAMIL 2014 biedt u de mogelijkheid om willekeurig af te schrijven op bepaalde bedrijfsmiddelen. Wilt u nagaan of de bedrijfsmiddelen waarin u investeert hiervoor in aanmerking komen? Dan kunt u gebruik maken van de Milieulijst. Begint uw bedrijfsmiddel met een code A, B, C of F? Dan komt uw bedrijfsmiddel in aanmerking en is het mogelijk om eenmalig willekeurig 75% van de waarde af te schrijven. Dit zorgt ervoor dat u nog maar 25% regulier hoeft af te schrijven en u een groot deel van de investering direct ten laste kunt brengen van de fiscale winst van uw onderneming.

boerenschuur zonne energie

Zonnepanelen interessant voor landbouwbedrijven

Verminder de fiscale winst

Dankzij de VAMIL 2014 en ook de MIA heeft u de mogelijkheid om uw fiscale winst te drukken. Het is de fiscale winst waarover u belasting betaalt, waardoor het interessant is om deze zo ver mogelijk omlaag te krijgen. Des te lager de fiscale winst uitvalt, des te lager ook het bedrag dat u aan belasting dient te betalen. Investeerder Warren Buffet zei ooit dat het van belang is om de belasting naar €0 terug te brengen, door alleen maar te investeren en zo min mogelijk te consumeren. U kunt er met de MIA of VAMIL 2014 voor zorgen dat u de belasting flink terugbrengt.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Naast de VAMIL 2014 kunt u gebruik maken van de MIA. Dit is de milieu-investeringsaftrek. Deze zorgt ervoor dat u de mogelijkheid heeft om 13,5%, 27% of 36% van het bedrijfsmiddel af te schrijven, afhankelijk van waar het precies om gaat. Er is in 2014 een budget van €93 miljoen beschikbaar, waardoor u er samen met een groot aantal andere bedrijven gebruik van kunt maken. U zorgt er hiermee voor dat u de fiscale winst kunt drukken. Ga in de Milieulijst na of de code voor uw bedrijfsmiddel begint met een A, B, D, E, F of G, aangezien u er dan voor in aanmerking komt.

Berekening zonvermogen

Innovatieve en milieuvriendelijke technieken

De overheid gebruikt de MIA en de VAMIL 2014 om de investeringen in innovatieve en milieuvriendelijke technieken te stimuleren. Over het algemeen zijn de bedrijfsmiddelen op basis van deze duurzame technieken wat duurder dan anderen. Door ondernemers op een fiscale manier tegemoet te komen hoopt de overheid ervoor te zorgen dat we hier in Nederland toch meer gebruik van gaan maken. Zoekt u als ondernemer naar mogelijkheden om duurzaam te investeren? Dan is het verstandig om eerst na te gaan waarmee u in aanmerking kunt komen voor de MIA of VAMIL 2014.

Subsidie-overzicht:

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.