GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Flexibele zonnepanelen

Flexibele zonnepanelen

Wilt u gebruik maken van flexibele zonnepanelen, of bent u benieuwd welke techniek hier achter schuil gaat? Het gaat om een speciaal type zonnepaneel, dat het mogelijk maakt om er ook op bollende oppervlakten gebruik van te maken, al ligt het rendement doorgaans wat lager.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Modules en laminaten

Wanneer we de zonnepanelen niet flexibel uitvoeren maken we over het algemeen gebruik van modules en laminaten. Deze zorgen ervoor dat we de mogelijkheid hebben om monokristallijn, polykristallijn of amorf silicium panelen toe te passen. Met name op daken van woningen komen we over het algemeen deze reguliere variant tegen, waar nauwelijks tot geen flexibiliteit in zit. Het is aan de andere kant echter wel degelijk mogelijk om gebruik te maken van flexibele zonnepanelen, waarmee we ervoor zorgen dat we deze werkelijk overal toe kunnen passen.

mulitkristallijne zonnecellen

Groenkleurige Hoog Rendements paneel

Gebruik van folie

Op het moment dat we gebruik maken van flexibele zonnepanelen gaan we uit van een speciaal soort folie. Het gaat bijvoorbeeld om amorf silicium, om Cadmium-Telluride of Koper-Indium-Gallium-Selenide. Wat dat betreft bestaat er verschillende mogelijkheden om de zonnepanelen flexibel uit te voeren en er daarmee voor te zorgen dat we deze ook op niet-rechte oppervlakten toe kunnen passen. Het zorgt er onder andere voor dat we daar op een dak mee kunnen werken, op het moment dat we de reguliere panelen helaas niet kunnen bevestigen. De flexibele zonnepanelen laten zich op een gemakkelijke manier plaatsen.

Lange banen van flexibele zonnepanelen

De zonnecellen in flexibele zonnepanelen krijgen de vorm van lange banen, waardoor we deze eenvoudig toe kunnen passen op de plaats waar we er gebruik van willen maken. Dit zorgt ervoor dat het uitstekend mogelijk is om deze in een lange strook toe te passen, of een volledig oppervlak van de zonnecellen te voorzien. Anders dan bij de reguliere panelen bent u niet gebonden aan bepaalde afmetingen. U kunt wat dat betreft op een heel flexibele manier omgaan met de flexibele zonnepanelen, om ze toe te passen waar u dat uitkomt.

zonnecellen folie

Plakken op het dak

Om gebruik te maken van de flexibele zonnepanelen is het niet nodig om klemmen en haken toe te passen, of gebruik te maken van een inleg systeem. In plaats daarvan kiest u ervoor om de rollen met flexibele zonnepanelen op het dak te plakken, of deze tegen de gevel te bevestigen. In de meeste gevallen worden deze flexibele zonnepanelen op platte daken neergelegd. Het is echter ook mogelijk om deze op de dakbedekking te plakken, mits dit zorgt voor een voldoende vlak oppervlak. Dit laatste is van belang om de flexibele zonnepanelen op een degelijke manier te kunnen monteren en ervoor te zorgen dat ze een lange levensduur kennen.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

 • Afmetingen zonnepaneel
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Polykristallijne zonnepanelen
 • Amorfe zonnepanelen
 • Hoog rendement zonnepanelen
 • Levensduur zonnepanelen
 • Zwarte zonnepanelen
 • Flexibele zonnepanelen
 • Zonnecellen in dakpannen
 • Isolatieplaten met zonnecellen
 • Meedraaiende zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.