GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Subsidies voor bedrijven

Subsidies voor bedrijven

Subsidies bedrijven

Ook voor bedrijven is het aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen. Niet alleen omdat in bedrijfsgebouwen vaak veel elektriciteit verbruikt wordt (verlichting, air-conditioning, computers, machines, koelsystemen etc.), maar ook omdat er aantrekkelijke fiscale mogelijkheden bestaan voor bedrijven. Op deze en de twee onderliggende pagina's worden de belangrijkste behandeld, de Energie Investerings Aftrek 2014 en de MIA-VAMIL regeling.

Bedrijfssubsidies zonnepanelen

Energie investeringsaftrek

U kunt als onderneming bijvoorbeeld gebruik maken van de Energie investeringsaftrek, waarmee u als het ware gebruik maakt van een van de subsidies voor zonnepanelen. Op het moment dat u gebruik maakt van bedrijfsmiddelen om duurzame energie op te wekken zorgt u er daarmee voor dat u in aanmerking kunt komen voor een bedrijfsmiddel. De zonnepanelen zorgen ervoor dat we minder gebruik maken van de fossiele brandstoffen. De overheid heeft hier een bepaalde vergoeding voor over, waar u gebruik van kunt maken door de Energie investeringsaftrek toe te passen en daarmee de fiscale winst te drukken.

MIA

Daarnaast kunt u gebruik maken van een bedrijven belastingvoordeel door u te richten op de MIA. Dit is de milieu-investeringsaftrek. Deze geldt voor een aantal bedrijfsmiddelen waarmee u ervoor kunt zorgen dat u een innovatieve of milieuvriendelijke techniek toepast. Over het algemeen kosten deze technieken wat meer dan de gebruikelijke alternatieven. U mag op basis van de techniek die u implementeert 13,5%, 27% of 36,5% van de kosten aftrekken van de fiscale winst. De overheid probeert er met de belastingvoordelen voor ondernemingen voor te zorgen dat het aantrekkelijker wordt om meer duurzaam te produceren of te werken.

boerenschuur zonne energie

Zonnepanelen interessant voor landbouwbedrijven

VAMIL 2014

Vanuit eenzelfde gedachte is ook de VAMIL 2014 in elkaar gezet. Deze regeling biedt u de mogelijkheid om eenmalig 75% van de investering af te trekken van uw fiscale winst. Dit zorgt ervoor dat u de mogelijkheid heeft om de winst flink te drukken en daardoor minder belasting te betalen. U kunt de Milieulijst gebruiken om na te gaan of het bedrijfsmiddel dat u voor ogen heeft hiervoor in aanmerking komt. Let hiervoor op de code en waarmee deze begint, aangezien die aangeeft of u willekeurig eenmalig meer mag afschrijven, om de netto kosten van de investering flink te kunnen drukken.

Drukken van de fiscale winst

Het is als onderneming van belang om de fiscale winst zoveel mogelijk te drukken, aangezien dat ervoor zorgt dat u minder belasting hoeft te betalen. U kunt hiervoor zorgen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de verschillende belastingvoordelen voor bedrijven. Dankzij de subsidies voor zonnepanelen en andere bedrijfsmiddelen die er beschikbaar zijn heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de fiscale winst flink te drukken. Op het moment dat deze lager uitkomt hoeft u daar minder belasting over te betalen. Het belastingvoordeel kunt u meenemen in de kostenberekening van de investering die u wenst te doen, waardoor deze gunstiger uit zal vallen.

Subsidie-overzicht:

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.