GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen

Bent u op zoek naar het ideale zonnepanelen type waar u gebruik van kunt maken? Houd er dan rekening mee dat er drie verschillende type zonnepanelen bestaan, waar we vandaag de dag redelijk veel gebruik van maken. Het gaat hierbij om de monokristallijne zonnepanelen, maar daarnaast ook om polykristallijne zonnepanelen en amorfe zonnepanelen. Wat dat betreft bestaan er verschillende varianten en is het van belang om hier een onderscheid in te maken. U zorgt er op die manier voor dat u het type zonnepanelen aan kunt schaffen, dat qua samenstelling en vormgeving het best aansluit bij uw plannen.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Houd er rekening mee dat de verschillende type zonnepanelen van elkaar verschillen op basis van de vormgeving, het rendement dat ze kunnen leveren en de prijs die u ervoor betaalt. In de meeste gevallen leidt een hogere prijs tot een beter rendement en is het de moeite van het investeren waard.

Duurdere variant van zonnepanelen

De monokristallijne zonnepanelen zijn over het algemeen wat duurder dan de variant met polykristallijnen. Dit heeft te maken met de manier waarop de zonnecellen zijn opgebouwd en ze ervoor zorgen dat het mogelijk is om het licht van de zon om te zetten in elektriciteit. De monokristallijne zonnepanelen kennen een andere cel dan de andere type panelen. Het valt er aan de buitenkant niet zomaar aan af te zien. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat u het verschil goed kunt zien op het moment dat u van dichterbij zou gaan kijken.

Hoger rendement

Het grote voordeel van de monokristallijne zonnepanelen is dat u kunt rekenen op een iets hoger rendement. Dit ligt doorgaans 1 - 2% hoger dan bij de variant van polykristallijne. Het verschil lijkt wat dat betreft maar klein, al dient u er rekening mee te houden dat het gangbare rendement van de verschillende panelen nog niet veel verder komt dan 12 - 18 procent. Een winst aan rendement van enkele procenten kan er dan dus gemakkelijk voor zorgen dat u meer elektriciteit op kunt wekken met de monokristallijne, waardoor het de moeite waard is om hier net wat meer in te investeren.

Zonne elektriciteit

Egaal zwart oppervlak

U kunt de monokristallijne herkennen aan een egaal zwart oppervlak, in tegenstelling tot het kenmerken schervenpatroon van de polykristallijne exemplaren. De beide type zonnepanelen zien er wat dat betreft op een andere manier uit en zorgen er daarmee voor dat het bij een nauwkeurige inspectie mogelijk is om ze uit elkaar te houden. Op het moment dat u de monokristallijne zonnecellen in handen heeft kunt u deze bovendien herkennen aan de kamvormige elektroden, die duidelijk zichtbaar zijn op het oppervlakte dat op een egaal zwarte manier in elkaar zit.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

 • Afmetingen zonnepaneel
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Polykristallijne zonnepanelen
 • Amorfe zonnepanelen
 • Hoog rendement zonnepanelen
 • Levensduur zonnepanelen
 • Zwarte zonnepanelen
 • Flexibele zonnepanelen
 • Zonnecellen in dakpannen
 • Isolatieplaten met zonnecellen
 • Meedraaiende zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.