GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Investeren in zonnepanelen

Wat kost een zonnepaneleninstallatie?

Bent u benieuwd naar de kosten van een zonnepaneleninstallatie? Houd er rekening mee dat u niet alleen de panelen nodig heeft, maar dat u daarnaast gebruik dient te maken van bijvoorbeeld een omvormer en de bekabeling. Daarnaast dient u de zonnepanelen aan het dak te bevestigen, of deze op de grond vast te zetten.

MAAK UW KEUZE UIT DE ONDERSTAANDE OPTIES:

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Kosten & besparingen van zonnepaneleninstallaties:

Compleet zonnepanelensysteem

Op het moment dat u gebruik wenst te maken van een zonnepaneleninstallatie dient u uit te gaan van het complete systeem, eventueel inclusief de installatie hiervan. Zorg er wat dat betreft voor dat u een offerte aanvraagt voor zowel de plaatsing van de panelen, de inrichting van de techniek als de daadwerkelijke aanschaf van de zonnepanelen die u op uw dak kunt plaatsen. Het zijn de zonnepanelen die uiteindelijk energie op gaan wekken, maar zonder de rest van het systeem zou u er helaas niets aan hebben.

samen zonnepanelen

Uw eigen energiecentrale !

Besparen met zonne-energie

U maakt kosten om gebruik te kunnen maken van de zonnepaneleninstallatie. Vervolgens kunt u dit systeem echter gebruiken om op de kosten te besparen, omdat uw energierekening lager uit zal vallen. U betaalt jaarlijks minder aan uw energieleverancier, omdat u een deel van de stroom zelf op kunt wekken. Maakt u gebruik van een flinke zonnepaneleninstallatie? Dan is de kans groot dat u het grootste deel van de stroom die u verbruikt gewoon uit de eigen zonnepanelen kunt halen. Deze besparing op uw energierekening zorgt ervoor dat u de kosten voor de zonnepaneleninstallatie terug kunt gaan verdienen.

Terugverdientijd zonnepanelen

Dakintegratie zonnecel

Het is verstandig om vooraf een berekening te maken van de terugverdientijd van de zonnepanelen. U zorgt er op die manier voor dat u een beeld heeft van het aantal jaren dat u nodig heeft om uit de kosten te komen. Stel dat u bijvoorbeeld een investering doet van €4.000 en u jaarlijks €500 kunt gaan besparen. Dan heeft u er 8 jaar tijd voor nodig om de investering terug te verdienen. Na die eerste 8 jaar gaat de zonnepaneleninstallatie u daadwerkelijk geld opleveren. U kunt dan gratis gebruik gaan maken van stroom, waar u anders voor had moeten betalen.

Zonnepanelen montage hellend dak

  • Montage zonnepanelen hellend dak 1
  • Montage zonnepanelen hellend dak 2
  • Montage zonnepanelen hellend dak 3
  • Montage zonnepanelen hellend dak 4

Zonnestroom leveren

Uiteraard kunt u ook al eerder geld verdienen met uw zonnepaneleninstallatie, door de energie te salderen. Op dat moment bent u echter nog bezig met het terugverdienen van de kosten die u al eerder heeft gemaakt. Na het eerste jaar staat er eigenlijk nog een post van €3.500 aan kosten over, nadat u voor de eerste keer €500 heeft kunnen besparen. U kunt maximaal 5.000 kWh aan uw energiebedrijf salderen en er daarmee voor zorgen dat u dankzij uw zonnepaneleninstallatie geld kunt verdienen, om de kosten terug te halen en hier uiteindelijk financieel wijzer van te worden.

zonnepanelensysteem

Zonne-energie heeft de toekomst

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.