GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Goedkoper dan ooit tevoren

Goedkoper dan ooit tevoren

zonnepanelen rotterdam

Vanwege verschillende omstandigheden zijn de prijzen voor zonnepaneleninstallaties in de laatste jaren met maar liefst 75% gedaald. Op deze pagina worden de achtergronden van deze prijsdalingen beschreven en of in de directe toekomst nog meer prijsdalingen verwacht kunnen worden.

Enorme daling van de kosten

China is veruit de grootste producent van zonnepanelen ter wereld. Door overheidssubsidi ring en verbeterde produktiemethodes zijn daardoor wereldwijd de prijzen in enkele jaren met maar liefst 75% gedaald. In Europa heeft het de markt compleet op zijn kop gezet: waarin 2008 nog 90% van de in Europa verkochte zonnepanelen in Europa zelf werd geproduceerd zo is dat anno 2014 nog maar 10%. In 2013 dreigde Europa met verhoogde importtarieven en uiteindelijk is men tot overeenstemming gekomen en worden minimumprijzen voor eenheden zonnepanelen gehanteerd. Waar een systeem in 2011 nog € 17.000 kostte, zo kost een systeem met grofweg hetzelfde rendement nog maar € 7.000 heden ten dage.

Naast de prijsdalingen zijn de grotere vraag en de sterk verbeterde en effici ntere produktietechnologie ook bepalend voor de lagere prijzen.

Gaan de prijzen verder dalen?

Nee, het grootste deel van de kosten van een fotovolta sche installatie wordt bepaald door de kostprijs van zonnepanelen en deze hebben de bodem bereikt. Men is gebonden aan minimumprijzen en ook de grondstoffen voor zonnepanelen (silicium) hebben de bodem bereikt. Wel is het mogelijk dat er door technologische verbetering zonnecellen ontwikkeld zullen worden(bv. 3d zonnecellen) die een nog hoger rendement zullen hebben, echter zullen daar ook de ontwikkelkosten indirect voor in rekening worden gebracht, waardoor deze panelen duurder zullen worden dan zonnepanelen met een gemiddeld rendement.

zonnecellen folie

Rendement van de zonnepanelen

Ook de goedkope zonnepanelen van dit moment leveren een uitstekend rendement op, ze wekken zelfs meer energie op dan de panelen van een aantal jaren geleden. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de technieken steeds beter zijn geworden. Onderzoekers werken doorlopend aan mogelijkheden om de kosten te drukken, terwijl we aan de andere kant meer elektriciteit op kunnen wekken. We zijn nu aangekomen op een punt dat de zonnepanelen uitstekend energie op kunnen wekken, tegen een scherpe prijs voor de techniek. Vraag daarom nu een offerte aan om zonnepanelen te laten plaatsen.

Groot aantal extra banen

Bovendien zorgt de enorme productie van zonnepanelen er de laatste jaren voor dat er binnen de leveranciers veel werkgelegenheid is ontstaan. Dankzij de goedkope zonnepanelen maken steeds meer mensen hier gebruik van en zorgen we er als het ware voor dat we de kosten nog verder omlaag kunnen brengen. Zowel de leveranciers van de zonnepanelen als de installateurs hebben meer werk dan ooit. Zij kunnen er daarmee voor zorgen dat we de economie dankzij de zonnepanelen een flinke duw in de juiste richting kunnen geven.

zonnepanelen te koop

Nu zonnepanelen kopen

Dit is een uitstekend moment om zonnepanelen te kopen en er daarmee voor te zorgen dat ook u uw eigen elektriciteit op kunt gaan wekken. Het is niet langer nodig om alle stroom bij de energieleverancier af te nemen. Dat is nu al interessant, maar houd er daarnaast rekening mee dat de kosten voor stroom de komende jaren waarschijnlijk alleen maar verder op zullen lopen. De goedkope panelen die u op dit moment kunt kopen zorgen er dan voor dat u gewoon uw eigen energie op kunt blijven wekken. Het is wat dat betreft de moeite waard om nu na te gaan hoe interessant het voor u is om zonnepanelen aan te schaffen.

De zonnepanelen zijn goedkoper dan ooit tevoren, waardoor dit een goed moment is om er een investering in te doen. De energiekosten zullen de komende tijd waarschijnlijk allemaal maar verder oplopen. Door nu te investeren heeft u de mogelijkheid om de kosten de komende jaren te drukken en na de eerste 10 jaar nog 15 jaar lang gratis gebruik te maken van elektriciteit uit uw panelen.

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.