GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Afmetingen zonnepaneel

Afmetingen zonnepaneel

De afmetingen van zonnepanelen verschillen over het algemeen niet veel, al heeft u de keuze uit een aantal verschillende merken en modellen. In de meeste gevallen hebben de panelen een oppervlakte van 0,5 - 2 vierkante meter.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Afmetingen van de zonnepanelen

Veel van de zonnepanelen waar u gebruik van kunt maken hebben afmetingen van 1650 x 990 mm. Het kan een enkele keer gaan om 1645 mm of wellicht 991mm, maar dit zijn de orde van grootte waar u ongeveer aan dient te denken. Dit zorgt voor een oppervlakte van ongeveer 1,5 m2. De panelen vallen wat dat betreft in de categorie met relatief grote panelen, die zich aan de andere kant toch gemakkelijk laten schakelen om bijvoorbeeld een heel dak te voorzien en zoveel mogelijk energie op te gaan wekken.

Opbrengst van de zonnepanelen

De opbrengst van de zonnepanelen hangt af van een groot aantal verschillende factoren, waaronder de afmetingen van de panelen. Op het moment dat u kiest voor zonnepanelen met een oppervlakte van 1,5 m2 kunt u rekenen op ongeveer 150 W per paneel. Houd er echter rekening mee dat onder andere de hellingshoek, de hoeveelheid schaduw en de windrichting van belang zijn voor het uiteindelijke rendement waar u met het paneel op kunt rekenen. Richt het paneel bij voorkeur pal op het zuiden, onder een hoek van 36 graden. De afmetingen van het zonnepaneel dragen dan optimaal bij aan de hoeveelheid elektriciteit die u ermee op kunt wekken.

Ruimte op een schuin dak

Op het moment dat u gebruik maakt van een schuin dak dient u er rekening mee te houden dat u ongeveer 80 vierkante meter aan oppervlakte nodig heeft, om tot een vermogen van 10 kWp te komen. Het gaat hierbij om een piekvermogen, dus houd er rekening mee dat het gemiddelde vermogen uiteindelijk wat lager uit zal vallen. U plaatst verschillende zonnecellen, die samen een zonnepaneel vormen. De afmetingen van de zonnecellen kunnen vari ren van 10 x 10cm, 12,5 x 12,5cm tot 15,6 x 15,6cm. Samen vormen de verschillende zonnecellen een zonnepaneel, uiteraard inclusief wat ruimte tussen de verschillende cellen om bijvoorbeeld de bekabeling op een degelijke manier aan te kunnen brengen.

Ruimte op een plat dak

Maakt u gebruik van een plat dak en bent u aan het rekenen met de afmetingen van de zonnepanelen? Houd er in dat geval rekening mee dat u ongeveer 3x meer ruimte nodig heeft, om tot een vergelijkbare opbrengst te komen. Dat heeft te maken met het feit dat u schaduw van de panelen op elkaar dient te voorkomen. Ga daarom uit van ongeveer 240 vierkante meter, op het moment dat u wenst te zorgen voor een vermogen van 10 kWp.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

 • Afmetingen zonnepaneel
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Polykristallijne zonnepanelen
 • Amorfe zonnepanelen
 • Hoog rendement zonnepanelen
 • Levensduur zonnepanelen
 • Zwarte zonnepanelen
 • Flexibele zonnepanelen
 • Zonnecellen in dakpannen
 • Isolatieplaten met zonnecellen
 • Meedraaiende zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.