GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Montage van zonnepanelen

Montage van zonnepanelen

Denkt u na over de montage van zonnepanelen, of wilt u zonnepanelen installeren en bent u benieuwd wat er zoal bij komt kijken? Zorg er in ieder geval voor dat u de juiste positie voor de panelen kiest, bijvoorbeeld op het dak of tegen de muur. Montagesystemen zijn belangrijk aangezien ze lang mee moeten gaan en geschikt moeten zijn voor de betreffende ondergrond. Een hellend dak met dakpannen vereist logischerwijs een ander systeem dan een plat bitumen dak. Gaat u zonnepanelen op de grond plaatsen? Dan is een fundering noodzakelijk om verzakking te voorkomen. Het bepalen van het juiste montagesysteem is iets voor de vakman: de krachten die vrijkomen op het dak door het gewicht van de panelen alsmede de wind,sneeuw en waterbelasting moeten nauwkeurig berekend worden. Hieronder kunt u meer informatie lezen over de verschillende montagemogelijkheden.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Montagemogelijkheden:

  • Zonnepanelen op het dak
  • Zonnepanelen tegen de muur
  • Zonnepanelen op de grond
  • Effect schaduw op de werking
  • Optimale hellingshoek zonnepanelen

Op het dak

Op het moment dat u de zonnepanelen op het dak wenst te plaatsen kunt u gebruik maken van verschillende systemen. Kies voor een inleg systeem om de panelen als het ware als één geheel op het dak te leggen, of maak gebruik van de handige haken en klemmen die er beschikbaar zijn. U zorgt er daarmee voor dat u de panelen als het ware schuin aan het dak kunt hangen, of dat u deze onder de juiste hoek op een plat dak kunt plaatsen.

Tegen de muur

U kunt de montage van zonnepanelen daarnaast in of op de muur uitvoeren. Wilt u de zonnepanelen in de muur verwerken? Houd er dan rekening mee dat het verstandig is om hier al tijdens de bouw van het pand rekening mee te houden. U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om de zonnepanelen als een soort zonwering te gebruiken. Zorg er met relatief kleine panelen voor dat de zonnecellen het zonlicht op kunnen vangen. Zij zetten dit om naar elektriciteit, waardoor u geen last heeft van het zonlicht, maar u er wel optimaal gebruik van kunt maken.

Zonnepanelen op de grond

U kunt er daarnaast voor kiezen om de zonnepanelen op de grond te installeren. U kunt de grond in principe vergelijken met een plak dak. U heeft onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van draaibare panelen, waarmee het mogelijk is om deze naar de zon toe te draaien, om voor een maximaal rendement te zorgen. Kies de juiste hellingshoek en methode van monteren. U kunt de zonnepanelen monteren door gebruik te maken van een stuk grond in de stad, maar het is nog veel interessanter om dit in het vrije veld te doen. U zorgt er op die manier bovendien voor dat u op de lange termijn in zonnepanelen kunt investeren.

Hellingshoek en schaduw

Houd er bij de montage van de zonnepanelen in ieder geval rekening mee dat de hellingshoek en eventuele schaduw voor een groot deel bepalen of u er op een waardevolle manier gebruik van kunt maken. Plaats de panelen idealiter onder een hoek van 36 graden, pal op het zuiden. Dit zorgt ervoor dat ze in Nederland maximaal 1.000 kWh per m2 per jaar aan elektriciteit op kunnen wekken. Houd vooral rekening met slagschaduw, aangezien dit op de zonnestroomsystemen kan zorgen voor een gevaarlijk hotspot-effect, dat de levensduur aanmerkelijk korter kan maken.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.