GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Onderhoud van zonnepanelen

Onderhoud van zonnepanelen

Het onderhoud van zonnepanelen zit op een relatief eenvoudige manier in elkaar, omdat er geen sprake is van bewegende delen. Indien u de zonnepanelen op een veilige locatie plaatst heeft u er maar weinig omkijken naar.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Nauwelijks onderhoud nodig

Er is maar nauwelijks onderhoud aan de zonnepanelen nodig. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de zonnecellen in optimale condities een levensduur kennen van veel meer dan 25 jaar. Dankzij de beschermende laag van de zonnepanelen is er sprake van die ideale conditie en heeft u hier dus maar weinig omkijken naar. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het verstandig is om regelmatig een visuele controle uit te (laten) voeren en de onderdelen eventueel eens te vervangen. Het onderhoud van de zonnepanelen richt zich wat dat betreft meer op de randapparatuur, dan op de panelen zelf.

Storing in de omvormer

Een van de meest voorkomende problemen bij zonnepanelen is een storing in de omvormer. Het is daarom van belang om deze op een goed bereikbare plaats te plaatsen, iets waar de meterkast een goed voorbeeld van is. U zorgt er op die manier voor dat u het display van de omvormer gemakkelijk af kunt lezen, wanneer er sprake is van een storing. Tijdens het onderhoud van de zonnepanelen zal de specialist deze onderdelen direct voor u nakijken. Maakt u gebruik van datalogging? Dan is het naderhand mogelijk om na te gaan wat er mis is gegaan, om dit in de toekomst te voorkomen.

Visuele controle

Het preventief onderhoud van zonnepanelen bestaat uit een visuele controle, om na te gaan of er geen sprake is van schade of lekkage aan de leidingen, de isolatie en de opslag. Kijk vervolgens naar de werking van de pomp en de regeling, maar ook naar de beveiligingen en de eventuele vervuiling van de afwatering of de collectoren. Verder is het verstandig om aandacht te besteden aan de voordruk van het expansievat en een controle van de anode uit te voeren. De controles zorgen ervoor dat het onderhoud van de zonnepanelen vervolgens nauwelijks naam mag hebben.

Onderdelen vervangen

Het is binnen het onderhoud van zonnepanelen verstandig om na enkele jaren voor de vervanging van verschillende onderdelen te zorgen. Controleer bijvoorbeeld iedere 2 jaar de conditie van de glycoloplossing en vervang deze iedere 2 - 5 jaar. Daarnaast dient u de anode eens in de 2 - 5 jaar te vervangen en dient u zich eens in de 10 - 15 jaar te richten tot de pomp, de regeling en de appendages. Tenslotte dient u er binnen het onderhoud van de zonnepanelen rekening mee te houden dat u het opslagvat, de isolatie en de leidingen eens in de 15 - 25 jaar dient te vervangen.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Meer informatie

  • Werking zonnepanelensysteem
  • Soorten systemen
  • Montage van zonnepanelen
  • Soorten en vormen zonnepanelen
  • Onderhoud van zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.