GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Hoog rendement zonnepanelen

Hoog rendement zonnepanelen

Bent u op zoek naar hoog rendement zonnepanelen? Het valt vandaag de dag nog niet mee om daar gebruik van te maken. De monokristallijne zonnecellen leveren een paar procent meer rendement dan de polykristallijne zonnecellen, maar ze komen beiden niet veel verder dan 20%.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Rendement van zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen heeft betrekking op het percentage van de energie dat in licht op het paneel valt, in vergelijking tot waar we aan elektriciteit op kunnen rekenen. Traditioneel leveren de monokristallijne en polykristallijne zonnecellen zo"n 12 - 18% rendement op, waardoor er ruim 4/5e van de energie verloren gaat. Wat dat betreft is het de moeite waard om op zoek te gaan naar hoog rendement zonnepanelen, die ons kunnen helpen om meer effici nt gebruik te maken van de energie van de zon. In theorie levert de zon veel meer energie dan we als wereldbevolking nodig zouden hebben, waardoor de technologische ontwikkelingen een volgende stap kunnen vormen.

Beperkt rendement zonnepanelen

Het rendement van de huidige zonnepanelen is het over algemeen nog beperkt. In bepaalde testomgevingen in laboratoria is het wetenschappers al gelukt om tot een rendement van 40% te komen, maar dat ligt nog altijd ver onder de ambities van verschillende ontwikkelaars. Met name IBM en de TU Eindhoven hebben al van zich laten horen. Zij willen respectievelijk zorgen voor een rendement van 80% en 65%, op basis van verschillende technologie n, die moeten helpen om de huidige generatie zonnepanelen verder te verbeteren.

Prototype van IBM

IBM presenteerde in 2013 bijvoorbeeld een prototype van een zonne-installatie, die het mogelijk maakt om een rendement van 80% op te leveren. Op die manier komt de kostprijs van zonne-energie gelijk te liggen aan die van energie uit kolen, waardoor het economisch interessant wordt om er op meer grote schaal gebruik van te maken. De energiekosten zouden volgens IBM tot onder de 10 dollarcent per kWh uit kunnen komen. De zonne-centrale werkt op basis van een aantal spiegels, die er samen voor zorgen dat het mogelijk is om veel meer rendement uit het zonlicht te halen, dan de zonnepanelen op dit moment doen.

Nanotechnologie aan de TU Eindhoven

Ook wetenschappers aan de TU Eindhoven zijn van mening dat het mogelijk is om het rendement van zonnepanelen flink te verbeteren. Zij werken momenteel aan nanotechnologie, die het mogelijk moet maken om toe te werken naar een rendement van 65%. Op dat moment zouden we spreken van hoog rendement zonnepanelen, waarmee we ervoor kunnen zorgen dat we nog veel meer energie op kunnen gaan wekken. Ook zij maken gebruik van spiegelsystemen om de zonnecellen op een meer effici nte manier in te zetten. Wat dat betreft lijkt er met het oog op de toekomst nog veel winst te betalen, om uiteindelijk hr zonnepanelen te kunnen ontwikkelen.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

 • Afmetingen zonnepaneel
 • Monokristallijne zonnepanelen
 • Polykristallijne zonnepanelen
 • Amorfe zonnepanelen
 • Hoog rendement zonnepanelen
 • Levensduur zonnepanelen
 • Zwarte zonnepanelen
 • Flexibele zonnepanelen
 • Zonnecellen in dakpannen
 • Isolatieplaten met zonnecellen
 • Meedraaiende zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.