GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Voordelen van zonnepanelen

De voordelen

Bent u benieuwd naar de voordelen van zonnepanelen? U kunt daarbij onder andere denken aan de besparing op energiekosten, maar ook aan de stijging van de waarde van uw woning en het betere energielabel waar u op kunt rekenen. Een zonnepaneleninstallatie kost geld, maar levert ook geld op: binnen 7 tot 11 jaar verdient u uw complete investering terug. Maar de investering in een dergelijke installatie brengt nog meer voordelen met zich mee. Hieronder ziet u een overzicht met de belangrijkste voordelen staan:

Alle voordelen op een rij:

  • Aanschaf goedkoper dan ooit tevoren
  • Snelle en eenvoudige installatie
  • Flink besparen op energiekosten
  • Onafhankelijk van prijsstijgingen elektriciteit
  • Verhoging van woningwaarde
  • Beter Energielabel
  • Lange levensduur
  • Goed voor het milieu

Aanschaf en installatie

Binnen de voordelen van zonnepanelen is het allereerst verstandig om stil te staan bij het feit dat ze nog nooit zo voordelig waren. De markt draait op volle toeren, waardoor de productie hoog is en u nu een relatief lage prijs betaalt om ze aan te kunnen schaffen en te laten installeren. Daarnaast zit de installatie over het algemeen relatief eenvoudig in elkaar. Wilt u daar liever niet zelf aan beginnen? Dan kunt u er in ieder geval op rekenen dat de kosten en overlast mee zullen vallen, waardoor u al snel gebruik kunt maken van de zonnepanelen.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Energiekosten en prijsstijgingen

De zonnepanelen voordelen hebben verder bijvoorbeeld betrekking op de energiekosten, aangezien u die flink omlaag kunt brengen. Op het moment dat u gebruik maakt van zonnepanelen kunt u gebruik maken van uw eigen elektriciteit, waardoor de meter van de energieleverancier tot stilstand zal komen. Bovendien kunt u energie terugleveren en er daarmee voor zorgen dat de energierekening behoorlijk lager uit zal vallen. Verder bent u niet langer afhankelijk van eventuele stijgingen van de kosten voor energie. De zon zal gratis blijven schijnen, waardoor u na de investering in uw systeem energie op kunt blijven wekken.

Woningwaarde en energielabel

U kunt dankzij de voordelen van zonnepanelen op de kosten besparen, maar u kunt er aan de andere kant zeker van zijn dat de waarde van uw woning toe zal nemen. Wat dat betreft doet u een investering, die u terug zal zien in de verkoopwaarde op het moment dat u probeert om uw woning te verkopen. Dit hangt uiteraard samen met het energielabel van uw woning. U kunt rekenen op een beter energielabel, waardoor u uw woning op een gunstige manier aan kunt prijzen en u de investering in de zonnepanelen als vanzelf terug kunt verdienen.

Levensduur en milieuvriendelijk

Tenslotte hebben de voordelen van de zonnepanelen onder andere betrekking op de levensduur, aangezien u momenteel panelen aan kunt schaffen die met gemak 25 jaar of meer mee zullen gaan. Dit zorgt ervoor dat u meer dan voldoende de tijd heeft om de investering in de panelen terug te verdienen, om vervolgens te profiteren van de eerder genoemde lagere energiekosten. Uiteraard draagt u bovendien uw steentje bij aan een beter milieu, door uw energie voortaan duurzaam op te wekken. Als we in Nederland allemaal overtuigd raken van de voordelen van zonnepanelen zouden we veel minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, waardoor onze energievoorziening een stuk schoner in elkaar komt te zitten.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.