GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Zonnestroom gekoppeld aan netwerk

Zonnestroom on grid

We onderscheiden zonnestroom on grid en zonnestroom off grid. Grid" staat in dit geval voor het netwerk waar we in Nederland gebruik van maken, waarvan u elektriciteit af kunt nemen, of waaraan u dit kunt leveren.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

Openbare elektriciteitsnetwerk

We maken in Nederland gebruik van een openbaar elektriciteitsnetwerk, al dient u natuurlijk te betalen voor een aansluiting. Het gaat om een AC-netwerk, gebaseerd op wisselstroom. Het zijn de energieproducenten in Nederland die zelf energie opwekken en dit aanleveren, of dit elders voor u inkopen. Normaal gesproken maakt u gebruik van een energiemeter, om na te gaan hoeveel kWh u afneemt en wat u aan het eind van het jaar dient af te rekenen. Op het moment dat u zonnestroom on grid op gaat wekken, is het echter mogelijk om in uw eigen behoefte te voorzien, of energie terug te gaan leveren.

Eigen gebruik zonnestroom

Maakt u gebruik van een on grid systeem voor zonnestroom? Dan koppelt u het PV-systeem dat u heeft aan het openbare AC-netwerk waar we in Nederland gebruik van maken. Dat neemt aan de andere kant uiteraard niet weg dat u gewoon de mogelijkheid heeft om zelf gebruik te maken van de energie die u opwekt. U zorgt er daarmee voor dat u de wasmachine of de verlichting in kunt schakelen, zonder dat u daarvoor stroom bij uw leverancier hoeft af te nemen. In plaats daarvan maakt u gebruik van het on grid systeem dat u op het dak heeft liggen.

Terugleveren van energie

Dankzij het zonnestroom on grid systeem heeft u de mogelijkheid om energie terug te leveren aan het stroomnet in Nederland. U kunt dit doen op het moment dat u meer zonnestroom opwekt, dan u op dat moment nodig heeft. Stel dat u overdag van huis bent, dan is de kans groot dat u weinig energie verbruikt. Op dat moment kunnen de zonnepanelen relatief veel stroom opwekken en dit voor u terugleveren aan uw energieleverancier. U maakt gebruik van een speciale slimme energiemeter, om na te gaan hoeveel stroom u afneemt en wat u aan de andere kant terug levert aan het net.

zwarte zonnepanelen

Blauwe en zwarte zonnepanelen in Zwijndrecht

Maximaal salderen

Dankzij het zonnestroom on grid systeem kunt u energie salderen". Dit betekent dat u tot maximaal 3.000 kWh terug mag leveren, tegen het tarief waarvoor u het aan de andere kant afneemt bij uw energieleverancier. U kunt dat aantal kWh als het ware in mindering brengen op uw energierekening. Vervolgens mag u nog 2.000 kWh salderen tegen een vastgesteld tarief. Levert u meer dan 5.000 kWh terug aan het stroomnet? Dan zal uw energieleverancier u zien als een producent van elektriciteit en geldt er een andere regeling voor het vergoeden van het aantal kWh.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Systeemsoorten

  • Zonnestroom on grid
  • Zonnestroom off grid

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.