GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Lange levensduur

Lange levensduur

Levensduur zonelementen

Wilt u profiteren van een lange levensduur van de zonnepanelen? Dan is het verstandig om deze in ieder geval door een professionele installateur te laten plaatsen. Ga er vervolgens op een voorzichtige manier mee om en laat tijdig onderhoud uitvoeren. De panelen gaan dan gemakkelijk 25 - 30 jaar mee en blijven een grote hoeveelheid energie opleveren.

Slijtage per jaar

Zonnepanelen kennen een doorgaans lange levensduur. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er natuurlijk sprake zal zijn van wat slijtage. Een monokristallijn zonnepaneel zal gemiddeld genomen bijvoorbeeld zo"n 0,36% slijtage per jaar laten zien. De polykristallijne zonnepanelen slijten met 0,64% per jaar wat harder, maar ook dit blijft behoorlijk beperkt. Op het gebied van cadmium panelen zijn er de laatste tijd grote stappen gemaakt, om de slijtage in lijn te brengen met die van deze technieken die we veelal in de grote panelen gebruiken.

Kleuren zonnecellen

Slijtage na 25 jaar

Dit leidt ertoe dat de zonnepanelen een groot aantal jaren meegaan. Veel van de fabrikanten geven 25 jaar of meer garantie op de panelen. Dat heeft te maken met de lange levensduur van zonnepanelen. Na 25 jaar zullen de meeste zonnepanelen nog een effectiviteit van 80 - 85% kunnen bieden. Wat dat betreft is het de moeite waard om er vandaag de dag in te investeren. U kunt een groot aantal jaren rekenen op de uitstekende werking van de panelen, waardoor u zelf op een duurzame manier uw energie op kunt wekken.

Verleng de levensduur van zonnepanelen

Wilt u de levensduur van uw zonnepanelen optimaliseren? Dan is het allereerst verstandig om de panelen door een professionele installateur te laten plaatsen Probeer daarnaast schade te voorkomen. Fysiek schade als het gevolg van bomen en andere voorwerpen langs de panelen kan de levensduur flink korter maken. Het is bovendien verstandig om regelmatig onderhoud aan de panelen uit te laten voeren. Laat er in ieder geval iedere 2 jaar professioneel naar kijken en maak de panelen regelmatig schoon. Verder dient u er rekening mee te houden dat zowel de wind als andere weersinvloeden hun invloed kunnen hebben op de levensduur van de zonnepanelen.

Afstellen zonnepanelen

Vakkundige installateur

U zorgt er met de installatie door een professionele installateur voor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van het systeem. Het gaat om het plaatsen van de zonnepanelen, maar ook om het aanbrengen van de bekabeling en bijvoorbeeld het kiezen van de juiste positie met het oog op eventuele beschadigingen of invloeden vanuit het weer. Investeer in een professionele installatie en zorg er op die manier voor dat u kunt rekenen op de maximale levensduur van de zonnepanelen, waardoor u de kosten uiteindelijk vanzelf terug kunt verdienen.

Alle voordelen op een rij:

  • Aanschaf goedkoper dan ooit tevoren
  • Snelle en eenvoudige installatie
  • Flink besparen op energiekosten
  • Onafhankelijk van prijsstijgingen elektriciteit
  • Verhoging van woningwaarde
  • Beter Energielabel
  • Lange levensduur
  • Goed voor het milieu

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.