GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Energiebespaarlening

Energiebespaarlening

Kosten energie

Wilt u gebruik maken van de energiebespaarlening, of bent u benieuwd wat dit precies inhoudt? U kunt er daarmee voor zorgen dat u op een voordelige manier geld leent, bijvoorbeeld om zonnepanelen op uw dak te plaatsen of meer isolatie aan te brengen.

De energiebespaarlening is een goedkope financiering die aangesloten gemeentes aan u kunnen verstrekken indien u een investering pleegt in het energiezuiniger maken van uw woning of bedrijfspand, zoals bijvoorbeeld de investering in een zonnepanelensysteem. Voor zonnepanelen geldt de voorwaarde dat maximaal 50% van de lening daaraan gespendeerd mag worden, de andere 50% moet aan overige energiebesparende ingrepen worden besteed, zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of spouwmuurisolatie.

Nationaal Energiebespaarfonds

De lening wordt verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds dat gefinancierd wordt door de ASN Bank, de RABO-bank en de Rijksoverheid. De aanvraag verloopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) en werkt relatief gemakkelijk: u kunt formulieren downloaden om de lening aan te vragen.

Spreiden van de kosten

Prijzen zonneboilers

Dankzij de energie bespaar lening heeft u de mogelijkheid om de kosten van investeringen over de komende jaren uit te spreiden. Wilt u graag gebruik maken van zonnepanelen of meer isolatie in uw woning, maar heeft u daar nu niet het geld voor? Dankzij de energiebespaarlening kunt u de kosten hiervoor over de komende jaren spreiden, maar natuurlijk al wel direct rekenen op de besparing. Wat dat betreft kunt u de kosten voor de lening in een aantal gevallen betalen door gebruik te maken van de besparende maatregelen of de zonnepanelen op het dak.

Voordelige lening afsluiten

U kunt de energiebespaarlening op een relatief voordelige manier afsluiten. Uiteraard dient u hiervoor zowel de eigenaar als de bewoner van een pand te zijn. U maakt gebruik van een jaarannu teitenlening, voor een bedrag van minimaal €2.500 en maximaal €25.000. Leent u minder dan €5.000? Dan bedraagt de looptijd 7 jaar, anders bedraagt deze 10 jaar. U betaalt 2% afsluitkosten over de hoofdsom van de lening en het geleende bedrag komt terecht in een bouwkrediet. Vervolgens betaalt u een scherpe rente voor het krediet, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u de kosten voor de zonnepanelen of andere besparende maatregelen kunt financieren.

energiekosten

Uw woning meer waard met zonnepanelen !

Isolatie aanbrengen

U kunt de energiebespaarlening gebruiken voor een aantal verschillende werkzaamheden. Het is hierbij in ieder geval van belang dat u er hiermee voor zorgt dat u de kosten van uw woning omlaag kunt brengen. U bent maandelijks een bepaald bedrag aan energiekosten kwijt, iets waar u aan wilt werken door maatregelen toe te passen. Wilt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat er minder warmte verloren gaat? Richt u dan op gevelisolatie of isolatie van het dak en de vloer. Dankzij de energiebepaarlening kunt u de werkzaamheden direct uit laten voeren, maar betaalt u de kosten verspreid over de komende jaren.

Amorfe zonnecellen

Zonnepanelen laten plaatsen

Wilt u graag zonnepanelen laten plaatsen, maar heeft u niet de middelen om deze op dit moment aan te schaffen? U kunt hiervoor gebruik maken van de energiebespaarlening. U kunt dit krediet gebruiken voor de aanschaf van alleen de installatie zelf, maar u kunt ook de plaatsing er mee financieren. Wat dat betreft bepaalt u zelf op welke manier u er gebruik van wilt maken en of u er ook eigen geld in wilt steken. Dankzij de besparing door de zonnepanelen kunt u de kosten van het krediet wellicht betalen uit het voordeel dat de panelen u op zullen leveren.

Subsidie-overzicht:

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.