GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Zonnepanelen schoonmaken met autoshampoo

Het schoonspuiten van zonnepanelen kan een effectieve manier zijn om vuil, stof, bladeren of andere verontreinigingen te verwijderen die zich op het oppervlak van de panelen hebben opgehoopt. Het regelmatig reinigen van zonnepanelen kan helpen om hun efficiëntie te handhaven en ervoor te zorgen dat ze optimaal zonlicht kunnen absorberen.

Hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen bij het schoonspuiten van zonnepanelen:

Veiligheid: Zorg ervoor dat je altijd veilig werkt bij het schoonmaken van zonnepanelen. Schakel de panelen uit en haal ze van het net voordat je begint. Gebruik een veilige en stabiele ladder of steiger om toegang te krijgen tot de panelen.

Waterdruk: Gebruik geen hoge waterdruk om de panelen schoon te spuiten, omdat dit de glazen oppervlakken of de afdichtingen kan beschadigen. Een zachte straal of een tuinslang met een sproeikop kan voldoende zijn om het vuil weg te spoelen.

Reinigingsmiddelen: In de meeste gevallen is schoon water voldoende om de panelen schoon te maken. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of chemische stoffen, tenzij dit specifiek wordt aanbevolen door de fabrikant van de zonnepanelen.

Tijdstip van reiniging: Het is raadzaam om de zonnepanelen schoon te maken op een moment dat ze niet direct worden blootgesteld aan zonlicht, zoals vroeg in de ochtend of laat in de avond. Hierdoor voorkom je dat het water snel verdampt en strepen achterlaat.

Professionele reiniging: Als je niet zeker bent van de juiste manier om je zonnepanelen schoon te maken of als de panelen zich op een moeilijk bereikbare locatie bevinden, kan het verstandig zijn om een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen. Zij hebben de juiste kennis en uitrusting om de panelen veilig en effectief schoon te maken.

Onthoud dat het reinigen van zonnepanelen over het algemeen niet vaak nodig is, tenzij er zich veel vuil of verontreinigingen ophopen. Raadpleeg altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor specifieke reinigingsinstructies en volg de juiste veiligheidsprocedures bij het schoonspuiten van je zonnepanelen.

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.