Zonnepanelen tegen de muur

Zonnepanelen tegen de muur

Het monteren van zonnepanelen vergt extra aandacht vanwege het gewicht van de panelen, maar ook vanwege de uitstraling van het gebouw. Hieronder vindt u meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen tegen muren.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Vind de goedkoopste installateurs en bespaar tot wel 45% op uw investering.

PV-systeem als zonwering

U kunt onder andere gebruik maken van de zonnepanelen tegen de muur om een bijzondere variant van zonwering aan te brengen. U zorgt er daarmee voor dat u de inval van het zonlicht kunt voorkomen, maar u het aan de andere kant netjes op kunt vangen. We weren ons daarmee tegen een teveel aan zonlicht, terwijl dit aan de andere kant niet verloren hoeft te gaan. Bovendien is het mogelijk om de PV-systemen als zonwering onder een ideale hoek in te stellen, afhankelijk van de hoogte van de zon. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen tegen de muur een behoorlijk rendement op kunnen leveren.

Het is bij zonnepanelen tegen de muur verstandig om deze met een beperkte hoogte uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat de breedte tijdens het kantelen beperkt blijft. Bovendien zorgen de panelen dan nauwelijks voor slagschaduw op elkaar, waardoor u met een maximaal rendement gebruik kunt maken van de relatief kleine panelen.

Op of in de gevel

U kunt de zonnepanelen op verschillende manieren tegen de muur plaatsen. U kunt de panelen op de muur plaatsen, of deze in de muur integreren. De zonnepanelen als zonwering zijn een goed voorbeeld van panelen die u op de muur plaatst. Het is bovendien mogelijk om de panelen tegen een muur zonder ramen te plaatsen, puur om energie op te kunnen wekken.

Daarnaast kunt u de zonnepanelen in de muur plaatsen, door deze hiermee te integreren. Dit is steeds beter mogelijk in het glas dat we gebruiken, maar ook in een reguliere gevel. Het is uiteraard van belang om hier al bij het ontwerp van het gebouw rekening mee te houden. Muren vormen net als daken een geschikte basis om zonne-energie op te wekken. Houd er bij het plaatsen van zonnepanelen tegen of in de muur rekening mee dat er gemakkelijker slagschaduw op zal vallen.

Hellingshoek van de panelen

Let bij de zonnepanelen op of in de muur in ieder geval goed op de ideale hellingshoek. Des te beter u de hoek af kunt stemmen op de stand van de zon, des te beter het mogelijk is om een maximale hoeveelheid duurzame energie op te wekken. Een te grote hellingshoek zorgt er echter voor dat er schaduw op de panelen kan ontstaan, of er sprake kan zijn van een enorme verdikking op of in de muur. Bepaal de mogelijkheden en het maximale rendement, onder een haalbare hellingshoek voor de zonnepanelen op de muur, of in de muur.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Montagemogelijkheden:

  • Zonnepanelen op het dak Zonnepanelen op het dak
  • Zonnepanelen tegen de muur Zonnepanelen tegen de muur
  • Zonnepanelen op de grond Zonnepanelen op de grond
  • Effect schaduw op de werking Effect schaduw op de werking
  • Optimale hellingshoek zonnepanelen Optimale hellingshoek zonnepanelen