GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Micro-omvormers en schaduw

Zonnepanelen, duurzaam en rendabel

Zonnepanelen, een letterlijk en figuurlijk 'hot item' in de afgelopen jaren. Veel woning- en bedrijfspandeigenaren stellen zichzelf regelmatig de vraag of een zonnepanelensysteem ook voor hun pand mogelijk en interessant kan zijn. Onze ervaring is dat momenteel de investering in zonnepanelen een goede en verstandige beslissing is, waar u geen spijt van zult krijgen. De investering is lager dan ooit, het rendement van zonnecellen is enorm verbeterd in de afgelopgen jaren en de energieprijzen van energiebedrijven blijven maar stijgen.

Op deze website proberen wij u heldere technische en financiële informatie te verstrekken over alles wat te maken heeft met zonnepanelen, zodat u een afweging kunt maken of zonnepanelen ook iets voor u zijn.

Wij bieden u tevens de mogelijkheid om via een eenvoudig aanvraagformulier in slechts 1 stap offertes aan te vragen direct bij zonnepaneleninstallateurs in uw regio.

Veel leesplezier!

Het team van Zonnepanelen-Experts.nl

Meer informatie

Zijn zonnepanelen interessant voor iedereen?

Nee, niet in elke situatie adviseren wij om zonnepanelen aan te schaffen. Het gaat hier om een grotere investering (tussen de € 5.000 en € 10.000 afhankelijk van de gewenste capaciteit en mogelijkheden) en hoewel er interessante financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen zijn, betekent het vaak wel dat er een consumptief krediet wordt afgesloten. In situaties waarbij het toekomstige inkomen onzeker is, is het dan niet verstandig een dergelijke grote investering uit te voeren.

Indien uw woning dusdanig oud en aangestast is dat eerst het dak compleet gerenoveerd moet worden, is het waarschijnlijk ook onverstandig om te investeren in zonnepanelen.

Indien uw woning compleet overschaduwd wordt door bijvoorbeeld een groot flatgebouw, dan is het onverstandig om te investeren in een photovolta sch systeem aangezien schaduw een probleem is bij het opwekken van zonnestroom.

Huurt u een bedrijfspand of woning en wilt u investeren in zonnepanelen? Dan is het goed om daar afspraken over te maken met de verhuurder aangezien juridisch gezien een zonnepaneleninstallatie onderdeel wordt van het gebouw en u het dus niet zomaar mee kunt nemen. Indien uw verhuurder niet bereid is daar schriftelijk afspraken over te maken dan is het wijs om überhaupt niet tot aanschaf en montage over te gaan.

Zo zijn er nog wel enkele persoonlijke omstandigheden te noemen om niet te investeren in zonnepanelen. Meestal is het echter zo dat zonnepanelen wél rendabel zijn voor een groot deel van woning- en bedrijfspand bezitters en/of gebruikers. Zeker in geval van bedrijfspanden is de benutting van zonne-energie om bijvoorbeeld verlichting en airconditioning aan te drijven een heel rendabele. In dit soort gevallen verdient u uw investeringen nog sneller terug.

Verdiep u in de informatie en laat zonnepaneleninstallateurs u gratis en vrijblijvend voorzien van extra informatie en berekeningen.

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.