GRATIS INTERNET OFFERTE AANVRAGEN
zonnepanelen-op-schuine-daken

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen

De polykristallijne zonnepanelen onderscheiden zich van de monokristallijne en amorfe zonnepanelen. U kunt zelf een keuze maken uit de verschillende type zonnepanelen, bijvoorbeeld op basis van de prijs die u betaalt, of het rendement waar u minimaal op wilt kunnen rekenen. Ga bij een installateur na welk type PV systeem hij voor u zal installeren, zodat u daar goed van op de hoogte bent.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Bekende toepassing

De polykristallijne vormen een bekende toepassing op de Nederlandse daken. Ze komen relatief veel voor, net als de monokristallijne zonnepanelen. Samen zorgen ze ervoor dat we de mogelijkheid hebben om de zonnecellen aan te sluiten op het stroomnetwerk (AC) dat we in Nederland gebruiken. Houd er echter rekening mee dat de beide type zonnepanelen gelijkstroom (DC) opwekken. Het is in combinatie met de polykristallijne zonnepanelen daarom van belang om gebruik te maken van een omvormer, die ervoor zorgt dat de stroom die we opwekken ook daadwerkelijk bruikbaar is.

Voordelige keuze

U maakt met de polykristallijne zonnepanelen een relatief voordelige keuze. Over het algemeen zijn ze net wat voordeliger dan bijvoorbeeld de monokristallijne en ook de amorfe panelen. Dat heeft onder andere te maken met de gebruikte techniek en zorgt ervoor dat het mogelijk is om op een relatief voordelige manier een PV-systeem op het dak, tegen de muur of op de grond aan te leggen. Dankzij de polykristallijne zonnepanelen kunt u op een voordelige manier gebruik maken van de zonnecellen en er daarmee voor zorgen dat u energie uit het licht van de zon op kunt wekken.

Iets lager rendement

Houd er rekening mee dat de polykristallijne zonnepanelen een iets lager rendement kennen dan bijvoorbeeld de monokristallijne panelen. Het gaat om een verschil van een paar procent aan netto rendement. Dit lijkt wellicht weinig, maar gemiddeld genomen leveren de zonnepanelen waar we ook in Nederland gebruik van maken maar z"n 12 - 18% rendement. Het is wat dat betreft van belang om er rekening mee te houden dat de polykristallijne zonnepanelen tot enkele procenten minder leiden. Weeg voor uzelf af of u genoegen kunt nemen met iets minder rendement, of dat u aan de andere kant liever wat meer wilt investeren in het zonnestroomsysteem.

Schervenpatroon in blauwtinten

U kunt de polykristallijne zonnepanelen herkennen aan het typerende schervenpatroon", dat ervoor zorgt dat u het verschil van dichtbij goed kunt zien met bijvoorbeeld de monokristallijne zonnecellen. Bovendien kunt u de verschillende blauwtinten herkennen en er daarmee voor zorgen dat u goed weet welk type paneel u voor u heeft. Dit is onder andere interessant wanneer u gebruik maakt van een installateur en u er zeker van wilt zijn dat u ontvangt waarvoor u betaalt. De installateur kan u het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen verder uitleggen, zodat u op basis daarvan een goede keuze kunt maken voor uw eigen systeem.

GRATIS INTERNET OFFERTE ZONNEPANELEN ONTVANGEN?

Gratis en volledig vrijblijvend<br>In 1 stap 3 tot 4 offertes aanvragen<br>Zonnepaneleninstallateurs uit uw eigen regio<br>Landelijke dekking<br>Vergelijken van tarieven en kwaliteit<br>Tot wel 45% besparen

Amorfe zonnecellen

Vormen en soorten zonnepanelen:

  • Afmetingen zonnepaneel
  • Monokristallijne zonnepanelen
  • Polykristallijne zonnepanelen
  • Amorfe zonnepanelen
  • Hoog rendement zonnepanelen
  • Levensduur zonnepanelen
  • Zwarte zonnepanelen
  • Flexibele zonnepanelen
  • Zonnecellen in dakpannen
  • Isolatieplaten met zonnecellen
  • Meedraaiende zonnepanelen

Zonnepanelen verdient u doorgaans binnen 5 tot 7 jaar terug, zorgen voor een beter Energielabel en verhogen de waarde van uw woning of bedrijfspand.